Sulejmani: Valdanosi, drejtësia diku është fitore mbi padrejtësinë kudo

 

Haxhi SulejmaniDeklaratë për shtypë të kryetarit të Kuvendit të Komunës së Ulqini Haxhi Sulejmani.

“Drejtësia diku është fitore mbi padrejtësinë kudo”, kështu do të mund ta shndërronim thënjen e famshme të M. L. King mbi padrejtësinë, gjegjësisht drejtësinë në rastin e Valdanosit. Kthimi i pronave pronarëve të vet është lajm i mrekullueshëm, por që në çdo kohë i vonuar. I vonuar do të ishte ky lajm edhe po të ndodhte para dhjetë a njëzetë vjetësh, tridhjetë a katërdhjetë vjetësh, i vonuar sepse padrejtësia e një kohe ia ka humbur vlerën kohëve ndër breza.

Dua të theksoj angazhimin e kuvendit komunal të Ulqinit që në vazhdimësi ka inicuar dhe përkrahur nismat që toka dhe ullinjtë tu kthehen pronarëve dhe ullishtarëve, ashtu që në vitin 2007, gjegjësisht 2014 është dhënë votë plebishitare në këtë drejtim.

Duke ju uruar qytetarëve të Ulqinit dhe ullishtarëve tanë vjelje të shtuara, shëndet si dhe përcjellje të amanetit të simbolikës dhe frutit të ullirit nga brezi në brez, dua të falënderoj secilin aktivist e politikan që ka dhënë kontributin e vet maratonik, që në fund të fundit dega e ullirit t’i kthehet pëllumbit të së drejtës, pëllumbit të paqes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klan Kosova: MYSAFIR MUNIB ABAZI – SI E KALOI ULQINI SEZONIN VEROR

Abazoviq: FILLON KTHIMI I PRONAVE QYTETARËVE TË ULQINIT NË VALDANOS

TV Ul-info: GJELOSH GJOKAJ – “BABAI” I GRAFIKËS MODERNE

Themelohet Klaster i Bujqëve të Malit të Zi: SKENDER KALEZIQI ZGJIDHET NËNKRYETAR
Themelohet Klaster i Bujqëve të Malit të Zi: SKENDER KALEZIQI ZGJIDHET NËNKRYETAR

Në Dhomën e Tregtisë së Malit të Zi u mbajt Kuvendi Themelues i Klasterit të Prodhuesve Bujqësor nga Mali i Zi. Në Kuvendin themelues morën pjesë përfaqësuesit nga të gjitha komunat e Malit të Zi, ndërsa

Të dielën në Katërkollë: MBRËMJE PËRKUJTIMORE KUSHTUAR DRITAN KURTIT
Të dielën në Katërkollë: MBRËMJE PËRKUJTIMORE KUSHTUAR DRITAN KURTIT

Me rastin e njëvjetorit të vdekjes së kryetarit të saj Dritan Kurti, Shoqata “Ora” do të organizojë mbrëmjen përkujtimore “Një vit pa Dritanin”. Në kuadër të mbrëmjes përkujtimore do të shfaqet filmi dokumentar

Bajraktari: VALDANOSI IU KTHYE QYTETARËVE, DUHET EDHE ULQININ!
Bajraktari: VALDANOSI IU KTHYE QYTETARËVE, DUHET EDHE ULQININ!

“Me kënaqësi dhe lumturi hyj në Valdanos”, deklaroi kryetari i Këshillit Komunal të Lëvizjes Qytetare URA Omer Bajraktari. Ai tha që padrejtësia shumëdekadëshe më në fund po përmirësohet. “Si

BIRN: KRIPORJA ËSHTË ENDE NJË THESAR I ULQINIT
BIRN: KRIPORJA ËSHTË ENDE NJË THESAR I ULQINIT

I rrethuar nga fabrika dhe magazina të braktisura, gazetari i Ulqinit Mustafa Canka diskuton për zogjtë me një çift të moshuar gjerman në kriporet dikur të famshme të këtij qyteti bregdetar malazez. Me

Komuna e Ulqinit: TË DIELËN NË RANË FUSHATA “ULtra Green”
Komuna e Ulqinit: TË DIELËN NË RANË FUSHATA “ULtra Green”

Në kuadër të fushatës ULtra Green, të dielën, më 24 tetor 2021, në periudhën nga ora 11:00-15:00, në Ranë do të organizohet prezantimi i aktivitetet dhe shpërndarja e broshurave. Në orën 13:00, gazetarëve