SUP: CILËT STUDENTË PËRKRAHË FORCA E RE E MALIT TË ZI?!

Reagim i organizatës “Studentët e Ulqinit në Prishtinë”(SUP)

Një prej titujve që të martën ka mbushur faqet e portaleve malazeze është edhe ai i formimit të partisë më të re politike në Kosovë, Forcës së Re të Malit të Zi. Lindi forca e re pa e ditur se kush ishte e vjetra, lindi partia tek e cila numri i anëtarëve pritet të tejkalojë numrin e votuesve. Gjithsesi, ajo çka mund të nxirret nga lajmet e publikuara në portale jep të kuptohet që kjo parti merret me problemet e komunitetit malazez në Kosovë. Në këtë mënyrë kjo parti eleminon shqiptarët e Malit të Zi nga pjesëmarrja në te.

Ne, shqiptarët e Malit të Zi nuk jemi komunitet malazez, rrjedhimisht me ose pa dashje partia e re neve na e ka mbyllur derën. Nëpër të njëjtit artikuj shkruhet që kjo parti ka formuar edhe këshillin për të drejtat dhe mbrojtjen e studentëve nga Mali i Zi që është një kopje e dobët (për të mos thënë e shëmtuar) e organizatës SUP. SUP që gati dy vjet paraqet, mbron dhe lufton për të drejtat dhe problemet e Studentëve të Ulqinit në Prishtinë me aktivitetet e veta ku së fundmi vlen të përmendet kërkesa e dërguar në formë institucionale në Rektoratin e UP-së dhe Ministrisë së Arsimit për takimin lidhur me kuotat e studentëve që vijnë nga Mali i Zi. Nëse Forca e Re brengoset dhe ka për qëllim mbrojtjen e studentëve atëherë është dashur që së paku në kuvendin themelues të kishte ftuar SUP-in si organizatë e studentëve, tashmë e konsoliduar.

Me këtë veprim, neve Studentëve të Ulqinit në Prishtinë (dhe jo vetëm të Ulqinit po gjithë Malit të Zi) na është bërë me dije që kjo parti nuk na njeh. Studentët me të vërtetë që janë kategori e veçantë dhe në aspektin ekonomik në nevojë por asnjëherë studentët nuk bëjnë kërkesa apo lutje për njohjen e tyre, e kundërta ndodhë në çdo vend të botës. Sidoqoftë, ne jemi të hapur për bashkëpunim në mënyrë që të çojmë sa më përpara çështjen e studentëve por duke u bazuar në parime dhe deklarata të shëndosha. Studentët mbeten komunitet shqiptar nga trojet e tyre shumë shekullore të Ilirisë sikurse kanë qenë edhe para themelimit të Forcës së Re.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe