Svatek: SHËTITJA NË ÇARSHINË E ULQINIT PËRJETIM I MREKULLUESHËM

Carshia e vjeter e UlqinitShëtitja në rrugën kryesore, siç shkruante në fillim të shekullit 20 udhërrëfyesi çek dhe dashamirësi i Ulqinit Jozef Jan Svatek (1870-1948), bën pjesë në përjetimet më interesante në të gjithë Orientin.

Sepse, në Çarshi pulson jeta. Të gjitha gjërat që njeriu i shtinte në shtëpi në masën më të madhe vinin nga Çarshia. Ajo është arteria kryesore e qytetit. Në të është punuar në atë formë që zanatçiu ishte njëkohësisht prodhues dhe tregtar i prodhimeve të veta.

Pikërisht Çarshia e zhvilluar ishte kriter i cili kasabën e Ulqinit kah mesi i shekullit 18 e shndërronte në shehër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…