Taekwondo Ulqin: Tjetër medalje nga premijer liga, A.Ismailaga medalje argjendit

Në Tiranë këtë vikend është duke u zhvilluar turneu ndërkombëtar në sportin olimpik të Taekwond-së. Albania open 2023 primijer liga i nivelit G1/E1 që ka për qëllim grumbullimin e pikëve të cilat shërbejn për rang listen botërore. Në këtë aktivitet sportiv të taekwondo-së morën pjesë mbi 800 sportist nga 46 vende të botës.

Klubi i taekwondo-së Ulqini u paraqitë me 4 sportistë.
Arta Ismailaga 🥈
Rijad Dervishi
Enes Dushku
Sara Kraja.

Sportistja më e sukseshme ishte Arta Ismailaga e cila arrin deri në finale duke fituar tre ndeshje, ndërsa ne finale u ndal nga përfaqësuesja e Greqis dhe fiton medalje argjendi 🥈 si dhe pikët për rang listën botrore.

Tre sportistët tjerë Enes Dushku, Rijad Dervishi dhe Sara Kraja ndeshjet e para i fituan, kurse në 1/4 e finales u ndaluan, Enesi nga perfaqësuesi i Kosoves, Rijadi nga ai i Italisë dhe Sara nga ajo e Serbisë, dhe nuk arritën të shkonin në gjysëmfinale.

Ajo çka është më e rëndësishme janë pikët e vlefshme të cilët sportistët tanë do të kenë rënditje më të mirë në ranglistën botrore.

Premijer liga e radhës për sportistët e klubit të Taekwondo-së Ulqini do të jetë në Podgoricë.

Tkd Ulqini,
Fikret Dushku, prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…