Taksa e banimit: RRITET KONTROLLI I LAJMËRIMIT NË TERREN DHE NË SUKUBINË

Taksa e banimit, Boravisna taksaZyrtarët e organeve shtetërore dhe të Komunës dhe inspektorati kanë rritur kontrollin e lajmërimit të mysafirëve në territorin e Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info.

Siç paralajmërohet, kontrollet po bëhen edhe në pikën kufitare në Sukubinë, nga ana e përfaqësuesve të Policisë Kufitare.

Nga Ministria e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit vlerësuan se pagesa e taksës së banimit për vite me radhë është më e ulëta në Ulqin dhe se nevojitet angazhimi shtesë i inspekorateve dhe i policisë për vjeljen më të mirë të këtyre të ardhurave.

Nga Organizata Turistike e Ulqinit apeluan tek qiradhënësit e akomodimit që të lajmërojnë mysafirët e vet. “Ne nuk dëshirojmë që ato të dënohen, sepse nuk kemi dobi nga gjobitja. Ndërsa çmimi i taksës së banimit në Ulqin, me vlerë 70 cent në ditë, është më i ulëti në Bregdet”, pohuan nga ky institucion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit