Të enjten: MBËRRIN ANIJA PËR HULUMTIME SIZMIKE, NJËKOHËSISHT PETICIONI DHE MARSHI PROTESTUES

Nafta 2Në detin e Ulqinit të enjten, me 1 nëntor do të mbërrijë anija për hulumtime sizmike të konsorciumit italo – rus “Eni – Novatek”, të cilët do të zgjasin 45 ditë.

Nga kompania tjetër e cila fitoi të drejtën që të hulumtojë nëse në nëndetin e Ulqinit ka naftë dhe gaz, ajo greke “Energean Oil & Gas”, njoftuan se hulumtimet sizmike do të fillojnë jo më vonë se për tre muaj.

Përndryshe, një grup i qytetarëve inicioi nënshkrimin e peticionit për vendosjen e moratoriumit për hulumtimet e mëtejme dhe eksploatimin e hidrokarbureve në këtë pjesë të Adriatikut, i cili mund të gjendet në faqen e FB SOS za Montenegro.

Po ashtu, për të tërhequr vëmendjen e qytetarëve në rrezikshmërinë e procesit, ato njoftuan se së shpejti do të organizohet marshi protestues nga Ulqini deri në Herceg Novi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas