Të enjten në Tuz: TRYEZË E RRUMBULLAKËT KUNDËR GJUHËS SË URREJTJES DHE TENSIONEVE ETNIKE

enjten, më 10 nëntor 2022, në hotelin “Oasis” në Tuz do të mbahet tryeza e rrumbullakët “Interkulturalizmi – ilaç për uljen e tensioneve etnike dhe gjuhës së urrejtjes”.

Në këtë tubim do të flasin dr Ludmila-Milla Popoviq, ushtruese e detyrës së drejtoreshës në Drejtorinë për Ndërkulturalizëm në Ministrinë e të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave në Qeverinë e Malit të Zi, dhe Kristjan Dukaj, gazetar dhe publicist, ndërsa përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit dhe Ministrisë për të drejtat e pakicave do ta përshëndesin tubimin.

Moderator i tryezës do të jetë Sabra Deceviq, nga Shoqata “Fëmijët e Malit të Zi”.

Projekti “Diagnoza dhe terapia e lirisë së shprehjes, gjuhës së urrejtjes dhe tensioneve etnike” realizohet nga Qendra për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut (CEDEM) në partneritet me Institutin për Media dhe OJQ “Ul info”, dhe mbështetet nga Bashkimi Evropian përmes Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut (EIDHR).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi,

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë,

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e