Të martën në Qendrën kulturore: EKSPOZON PJETËR VUKAJ

Shoqata e artistëve dhe artizaneve me datën 10-11.09.2013 ka marre iniciativën për te organizuar ekspozitën e artistit me famë botërore Pjetër Vukaj nga Kelmendi, i cili është fitues i shumë dekoratave në vende te ndryshme të globit. Për herë të parë si anëtarë i Shoqatës GLOBUS ART, shpalosë arte të reja (Gërvishte dhe qethje në lëkuren e dhive, gërvishte dhe gdhendje ne lëvozhgen e drurit, Lahutën më të madhe në tërë globin e gjatë 2.46 m).\

Për të shoqëruar ekspozitën marrin pjesë edhe artistë tjerë dhe artizan të njohur nga vendi dhe rajoni. Ekspozitën po ashtu do ta shoqëroje mjeshtri i madh i humorit Gëzim Kruja dhe mbesa e tij e talentuar Eneida Kruja të cilët do të shfaqin pikat e tyre humoristike.

Hapja solemne do të bëhet ditën e marte me datë 10.09.2013 në ora 18.00 në shtëpinë e Qendrës kulturore – Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do