Të mërkurën e ardhshme: KONFERENCA E PESTË NDËRKOMBËTARE PËR MBROJTJEN E KRIPORES

Konferencija, Solana, KriporjaNë Podgoricë të mërkurën, me 17 prill, do të mbahet Konferenca e 5 Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Kripores së Ulqinit.

Në këtë tubim do të konstatohet se nuk janë realizuar përfundimet nga konferenca e mëparshme, sepse kjo zonë nuk është shpallur park i natyrës.

Në ndërkohë Kriporja për të katërtën herë është pjesë e Raportit të Komisionit Evropian për Malin e Zi: “Nevojitet të vepruarit i vendosur dhe urgjent në mënyrë që të mbrohet habitati potencial Natura 200, Kriporja e Ulqinit”.

Edhe në Rezolutën e Parlamentin Evropian apostrofoi rëndësinë e Kripores, si dhe nevojën e mbrojtjes së saj në nivel nacional ashtu edhe atë ndërkombëtarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022