Të Mirat detare: CAKULI I PAKËNAQUR ME TRAJTIMIN NDAJ ULQINIT

xhaudet-cakuliPara tre muajve Portali jonë ka shkruar që Grupi punues i Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit për punimin e Propozimit të ri të Ligjit për të mirat detare e ka përfunduar punën e vet.

Anëtarë i këtij grupi punues nga komuna e Ulqinit Xhaudet Cakuli ka thënë dje gjatë diskutimit për shkurtimin e mandatit të përbërjes aktuale të Kuvendi komunal të Ulqinit që “aspak nuk është i kënaqur me trajtimin që Ulqini e ka në atë trup”. “Atë që kemi arritur këtu si përfundim nuk mund të kaloj, para së gjithash qëndrimi për vijën e përfshirjes së të mirave detare”, tha ai.

Cakuli, i cili është kryetar i Këshillit drejtues të Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare, ka akuzuar për këtë lloj trajtimi PSD-në dhe PDS-në.

Por, nga PSD-ja iu përgjigjen që për këtë duhej ti njoftonte kaherë këshilltarët në Parlament të cilët që në dhjetor të vitit 2011 njëzëri kanë miratuar përfundimet për Draftin e Ligjit të ri për të mira detare, në mënyrë që të kishin mundësi të reagojnë. Edhe kryetari i UDSH-së Mehmet Zenka i dha vërejtje Cakulit pse tërë këtë kohë nuk e ka njoftuar opinionin me këtë problem.

Të Mirat detare në Ulqin përfshijnë 33 milion metra katrorë apo 13 për qind të territorit të komunës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe