Të Mirat Detare dhe Kryqi i Kuq: ËSHTË E RREZIKSHME LARJA NË GRYKËDERDHJE TË BUNËS

Usce, Gryka, Buna, BojanaNdërmarrja Publike për Menaxhimin e Të Mirave Detare të Malit të Zi dhe Kryqi i Kuq i Malit të Zi apeluan këto ditë në vizitorët e plazheve që të respektohen rregullat e sjelljes, në radhë të parë për hire të sigurisë si dhe pushimit të këndshëm.

Siç theksohet në kumtesën e përbashkët të të Mirave Detare dhe Kryqit të Kuq të cilën e transmeton CdM, plazhet e rregulluara janë vende në bregdet të cilat ofrojnë të gjithë kushtet e nevojshme plazhistëve dhe turistëve, ndërsa njëri nga kushtet është organizimi i shërbimit të shpëtimit.

“Larja në pjesë tjera të bregut nuk rekomandohet, në veçanti në grykëderdhjen e Bunës ku ekziston rreziku potencial nga rrymat e forta dhe ndryshimet e menjëhershme të thellësisë. Po ashtu, rrymat e forta dhe valet në zonën e Plazhit të Madh dhe Adës së Bunës në Ulqin kërkojnë që plazhistët të jenë në veçanti të kujdesshëm”, paralajmërojnë ato.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…