Të mirat detare: KOMUNËS KËTË VIT MBI GJYSMË MILIONI EURO

Kepi Gjerana, Plazhi i madh, Gryka Port MilenaNë territorin e komunës së Ulqinit Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare grumbullon 16 për qind të të ardhurave të përgjithshme.

Në vitin e kaluar kjo vlerë ishte diçka mbi një milion euro, prej të cilëve gjysma e mjeteve shkon në buxhetin e komunës.

Numri i përgjithshëm i kontratave të nënshkruara si dhe kompensimi për shfrytëzimin e të mirave detare do të jetë këtë vit rreth 450, duke përfshirë këtu dhe shtëpizat në Bunë.

Madje 56,3 për qind e territorit me të cilin në Bregdetin e Malit të Zi menaxhojnë të Mirat detare, apo 32,7 milion metër katror, janë në komunë të Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci