Të mirat detare: PLAZHI I MADH DHE VALDANOSI DO TË KENË PRONAR TË RI?

Velika Plaza_3Vendimi i Gjykatës së lartë me të cilën praktikisht tentohet nacionalizimi i pronës private në zonën e të mirave detare është shembull klasik i diskriminimit të të gjithë bregdetarëve të cilët në mënyrë ligjore kanë arritur pronën, kanë deklaruar organizatat nga Tivati të cilat merren me mbrojtjen e të drejtave të veta.

„Sikur kë qëndrim ligjor është sjell në vitin 1945 apo 1946 nuk do të çuditemi, sepse atëherë vendimet e ngjashme janë sjell me dekrete. Por, të bëhet kjo në fillim të shekullit 21 është thjesht e pashpjegueshme“, tha Ivan Starçeviq.

Ai tha që në rastin e jetësimit të këtij vendimi të Gjykatës së lartë, Plazhi i madh i Ulqinit, Valdanosi dhe Bularica do të fitonin pronar të ri i cili vet mund të nënshkruaj kontrata me investitor.

Këshilli qytetarë i Gjykatës së lartë në fillim të tetorit ka pru vendiim që e gjithë prona në zonën e të mirave detare pronë e shtetit, ndërsa ato që kanë shtëpi dhe pronësi në këtë zonë duhet të nënshkruajnë kontraten me Ndërmarrjen publike për menaxhimin e të mirave detare, me seli në Budva, në mënyrë që të mund të përdorim pronën e vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi