TË MIRATOHET PLANI PËR LUFTË KUNDËR KORRUPSIONIT

Daliborka UljarevicQendra për arsimim qytetar (CGO) ka kritikuar faktin se komuna e Ulqinit nuk ka miratuar planin e aksionit për luftë kundër korrupsioni në nivel lokal (LAP) për vitin 2013-2014.

“Me këtë është treguar mosinteresim i pushtetit në këtë komunë për ballafaqim me problemet konkrete që kanë të bëjnë me korrupsion dhe funksionim të vetëqeverisjes lokale”, theksohet nga kjo OJQ.

Shtohet që komuna e Ulqinit në WEB faqe nuk ka publikuar LAP-in, si dhe as draftin e këtij dokument.

“CGO vlerëson se informatat rreth LAP për luftë kundër korrupsionit kanë rëndësi të njëjtë si aktivitetet tjera të komunës dhe që ato duhet të publikohen në kohë, në mënyrë që të jenë të qasshme për qytetar/e në çdo moment të vitit me të cilin kanë të bëjnë”, vlerësuan nga CGO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci