Të reja nga kopshti „Solidarnost”: ZHVILLOJNË VETËDIJEN PËR MJEDISIN

Digimax A50 / KENOX Q2Fëmijët e kopshtit për fëmijë “Solidarnost” të hënën së bashku me edukatoret dhe prindërit e tyre, si dhe me përkrahjen e disa institucioneve shtetërore dhe kompanisë “Megasound” kanë organizuar vendosjen e shtëpizave për zogj në Pyllin e pishave. “Qëllimi i këtij aksion, në të cilin ishin të kyçur dhe nxënësit e klasës së parë të Shkollës fillore “Boshko Strugar” ishte zhvillimi i vetëdijes për zogjtë dhe ruajtjen e mjedisit jetësor”, tha për Portalin tonë drejtorja e këtij institucion Vjera Kostiq.

Në kopshtin “Solidarnost” në fund të javës së kaluar është luajtur shfaqja teatrale “Dashuria në kopsht” qëllimi i së cilës ishte të tregoj rëndësinë e pemëve dhe perimeve për ushqimin dhe shëndetin e fëmijëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,