Të shtunën: FILLIMI I VITIT TË RI SIPAS KALENDARIT ISLAMIK

Xhamia-e-detareve-Ulqin (1)Sipas kalendarit islamik të shtunën e ardhshme, më 25 tetor, fillon viti i ri 1436.

Atë ditë fillon muaji muharrem, në Ulqin i njohur si muaji i ashureve.

Dhjetë ditët e para të këtij muaji zakonisht kalohen në agjërim, si një nga mjetet më efikase për përsosjen e shpirtit, pastrimin e trupit, ngushtimin e rrugëve të djallit, qetësimin e shpirtit, durimi në vështirësitë që shkaktojnë uria dhe etja si dhe përmbajtja nga kërkesat.

Viti islamik quhet hixhri sipas fjalës arabe “hixhra” e cila shënon shpërnguljen e profetit Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij të ndershme) dhe të pasuesve të tij nga Meka në Medinë, e cila ndodhi në vitin 622 sipas kalendarit julian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci