Të tjerët shkruajnë: A KA KUPTIM FUSHATA PARAZGJEDHORE

Stari grad UlcinjZgjedhjet gjithnjë e më të shpeshta në nivelin lokal apo shtetëror dhe skena politike kryesisht në përbërje të pandryshuar shtrojnë pyetje të qartë: a ka kuptim fushata parazgjedhore, shtron pyetjen në komentin editorial të Portal Ulqinit. (Portal Ulcinja)

Përveç se do të shpenzohet sasi e madhe e parave në situatë aspak të mirë financiare (lexo bankroto i Komunës), të mbulohet gati çdo pjesë e dukshme e qytetit me pllakate me numrin e madh magjik të rrumbullakuar, zgjidhje konkrete të problemeve për daljen nga kriza me siguri nuk do të ketë.

E tërë skena politike më shumë ngjanë në ndonjë teatër në të cilin aktorët e njëjtë luajnë një shfaqje vite të tëra. Të gjithë e kanë të qartë që kjo shfaqje nuk ka asnjë kuptim, por vazhdon të mbijetoj duke iu falënderuar publikut të pa interesuar të cilët duke u kënaqur me kokoshka nuk vënë re që skena është rrënuar krejtësisht. Ulqini në këto zgjedhje do të hyj si anija “Costa Concordia”, derisa fundoset furishëm ekuipazhi i saj futen në anijet shpëtuese në krye me kapedanin e saj. Derisa ekuipazhi ikën me anijet e sigurta, qytetarët mbahen për një copë dru me trup të zhytur në ujin e ftoftë të mungesës së parave dhe përjashtimeve nga puna. Janë shkatërruar të gjithë motorët e qytetit, Kriporja numëron ditët, ndërsa  hoteleve të reja nuk i shihen gjurmët. Këtu nuk duhet llogaritur shtëpitë pak më të mëdha të cilat me mbishkrimin “hotel” në tarracat e veta mund të mashtrojnë statistikën, por jo edhe njerëzit të cilët punuan në “Rivierën e Ulqinit” në vitet e arta të turizmit ulqinak. Topi i nxehtë i përgjegjësisë do të përcillet nga një dorë në tjetrën edhe pse kolektivisht duhet të kapeshin për të meqë në devastim kanë marrë pjesë bashkë.

Ndoshta kampanja do të kaloj në frymën e përjashtimeve na puna, janë paralajmëruar 6000 pastrime nga organet shtetërore kështu që tani në vend të lojës kush do të ofroj më shumë vende pune do të kemi lojën kush do të ofroj më pak përjashtime nga puna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij