Tek busti i nënë Terezës në Ulqin: TRANSMETIM I DREJTPËRDREJTË I CEREMONISË NGA ROMA

Shtepia e shendetit, Dom zdravljaNënë Tereza, fituesja e çmimit të Nobelit për paqen, të dielën do të shpallet shenjtore – 19 vite pas vdekjes së saj.

Për shenjtore do ta shpallë në Tregun e shën Pjetrit në Romë papa Françesku, ndërsa pritet që në këtë akt do të jenë të pranishëm qindra mijëra besimtarë.

Me këtë rast, tek busti i nënë Terezës në oborrin e Shtëpisë së shëndetit në Ulqin, do të vendoset video-monitori në të cilin qytetarët do të kenë mundësi drejtpërdrejtë të përcjellin këtë ceremoni.

„E vogël me trupë, e madhe në besim, nënë Terezës iu besua misioni i përhapjes së dashurisë së Zotit ndaj njerëzimit, sidomos për më të varfrit“, njoftoi Vatikani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…