TIKA: REKONSTRUIMI I TRASHËGIMISË KULTURORE

Carshia Ulqin, Carsija Ulcinj, Kaldrma, KalldramiSot ne Komunën tone qëndruan për vizite pune përfaqësuesit e Agjencisë Turke për zhvillim – Tika, te kryesuar nga Drejtori z.Mustafa Yazici.

Ata u priten nga Kryetari I Komunës Z Fatmir  Gjeka dhe bashkëpunëtoret e tij.

Takimi kishte karakter njohjeje, por u preken dhe shume fusha ku Agjencia ne fjale mund te ndihmoje.

Komuna e Ulqinit insiston ne restaurimin e monumenteve te trashëgimisë kulturore siç është hamami me objektet përcjellës, kalldrëmimi i rrugëve te Kalasë, sanimi i krojeve, Urës se Klleznes dhe objekteve te tjere qe bartin vlera kulturore per Qytetin dhe vizitoret.

Nga ana tjeter, perfaqesuesit e TIKes shprehen gadishmeri per vazhdimin e  bashkepunimit duke theksuar qe per momentin me Bashkesine Islame te Ulqinit jane duke zhvilluar punime ne Xhamine e Namazgjahit mirepo, nuk perjashtuan mundesine e mbeshtetjes se projekteve edhe ne sektore te tjere.

Agjencia TIKA ofron dhe asistence teknike qe synon permiresimin e infrastruktures.

Tika- nepermjet mbeshtetjes se projekteve ne sektore te ndryshem, ka per qellim, permiresimin e jetes se banoreve.

Ne takim u tha qe nga fillimit te punes ne Mal te Zi ne vitin 2007,per projekte jane  ndare mbi 12 milion euro, nderkohe qe ne vit ne adrese te Agjencise mberrijne mbi 150 kerkesa-projekte nga te cilet perzgjidhen dhe mbeshteten 40 prej tyre.

Mysafiret i bene ftese Kryetarit te Komunes Fatmir Gjeka qe te vizitoje zyren ne Podgorice dhe te dorezoje projektet qe Komuna i vlereson prioritare. Ftesa  u mireprit nga Kryetari Gjeka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer