TIKA: SË SHPEJTI FILLON RIKONSTRUKTIMI I HAMAMIT DHE XHAMISË SË NAMAZGJASË

Xhamia e Pashes, Pasina dzamija, HamamiAgjencia shtetërore zhvillimore turke (TIKA) ka miratuar mjetet për rikonstruktimin e dy objekteve me vlerë nga periudha Osmane në Ulqin, mëson Portali Ul-info.

Bëhet fjalë për hamamin, të vetmin objekt të këtij lloji në Mal të Zi i cili ndodhet sipër Plazhit të vogël, si dhe xhaminë e Namazgjasë, në qendër të qytetit.

Këto objekte janë ndërtuar në pjesën e pare të shekullit 18.

Pritet që këto ditë duhet të jepet leja e ndërtimit, ndërsa të gjithë punimet të përfundojnë deri në verën e ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…