TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja Paula Dekaj –aktualishte angazhuar në Radio Televizionin e Malit të Zi.

Të rinjtë nga Ulqini dhe Tuzi patën rastin që së bashku me ligjëruesen të analizojnë, vlerësojnë dhe diskutojnë për mënyrën se si krijohen lajmet dhe se si ndikojnë ato te publiku i gjerë, por edhe përtëgjitha format e teknologjive të informimit e të komunikimit dhe rolit që ato luajnë në jetëttona personale, ekonomike, politike dhe shoqërore.Pjesëmarrësit po ashtu mësuan edhe për rëndësinë e të folurit publik, ku u diskutuan shembuj konkret në varësi të situatës specifike të të folurit, natyrës së mesazhit, qëllimit të deklaratës, etj.

Në pjesën e dytë të sesionit, të moderuar ngatrajnerjaSabraDeceviq, pjesëmarrësit realizuan aktivitete të cilat shërbejnë për tëzhvilluar aftësitë e komunikimit dhe praktikimin e të folurit publik.Pëmesushtrimeve konkrete të rinjtë u sensibilizuan për nevojëne rritjes së kompetencave të tyre (njohuri, aftësi dhe qëndrime) të cilat do t’indihmojnë ata të marrin pjesë me efektivitet dhe të jenë të suksesshëm në të gjitha fazat e jetës në shoqëritë e informacionit dhe të dijes.

Ky program i edukimit joformal të të rinjve, të cilin e realizon OJQ Horizonti i Ri, mbështetet nga Ambasada e SHBA në Podgoricë, në kuadër të programit “U.S. Embassy’s 2022 Media ProfessionalizationAssistance Program”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI

Ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave, Fatmir Gjeka, me bashkëpunëtorët e tij, sekretarin shtetëror Astrit Hoxhën dhe drejtorin e Drejtorisë për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popujve

Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve
Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve

Kumtesë për media Të nderuar qytetarë, Raundi i parë i Zgjedhjeve Presidenciale të 19 marsit nuk nxori fituesin, andaj me 2 prill do të mbahet raundi i dytë ku Mali i Zi do të fitoi presidentin e ri. Forca

Gjekë Gjonaj: “Afërdita e Anës së Malit”, mësuesja e parë në gjuhën shqipe në këtë  trevë
Gjekë Gjonaj: “Afërdita e Anës së Malit”, mësuesja e parë në gjuhën shqipe në këtë  trevë

Kështu e kam titulluar kronikën televizive gjatë intervistës time të parë me mësuesen e parë në Anë të Malit  Rukije Lika – Shabaj, në nëntor të vitit 1994. Nga biseda me këtë mësuese model, mësuam se

Karate: Të shtunën turneu “Ulqini Open 2023”
Karate: Të shtunën turneu “Ulqini Open 2023”

Klubi i Karatesë “Ulqini” organizon turneun XiX-të Ndërkombëtar të Karatesë “Ulqini Open 2023”. Turneu do të mbahet me 1 prill, në sallën e shkollës fillore “Marshali Tito” në Ulqin. Kjo ngjarje tradicionalisht