“Trashëgimia kulturore përmes filmit dokumentar“

Gazetar/e: Dafina Teliqi & Bekim Çoba

Kamera: Shaban Bani Bajraktari

Montazhi: Amir Sukaliq

Përmes rrëfimeve dhe bisedave me njohës të mirë të trashëgimisë kulturore në këtë dokumentarë janë zbërthyer të vërtetat, rëndësia, legjenda të ndryshme për këtë trashëgimi kulturore.  Dokumentari pasqyron situatën aktuale, gjendjen e mjerueshme të  shumicës së krojeve.

Qëllimi i këtij dokumentari është afirmimi dhe promovimi i burimeve të vjetra, gjegjësisht ngritja e vetëdijes së qytetarëve të komunës së Ulqinit për vlerën  dhe rëndësinë e ruajtjes së krojeve  të vjetra, si dhe aplikimin e tyre në të ardhmen.

Realizimin e këtij dokumentari e financoi Fondi për Mbrojtjen dhe Realizimin e të Drejtave të Pakicave

Pikëpamjet e shprehura dhe përmbajtja e aktiviteteve të projektit janë ekskluzivisht përgjegjësi e autorit ose botuesit dhe nuk shprehin domosdoshmërish pikëpamjet e Fondit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…