TRE LLOJE TË BLIRIT NË BUNË

jesetraVlerën e lartë natyrore dhe ekologjike të lumit Buna e tregojnë edhe tre lloje të blirit (Acipenser sp). Ky peshk migrues bënë pjesë në llojet e rrezikuara.

Vetëm ky fakt është, siç pohojnë ekologët, arsye e mjaftueshme që ky korridor lumor të vihet nën kontroll rigoroz të Malit të Zi dhe Shqipërisë.

Ekzemplarët e rritur të blirit mund të rriten deri në 200 cm gjatësi dhe  me peshë 25 kg. Përdoret për ushqim, shumë është i shijshëm, por, për dallim nga bliri atlantik, nuk shërben për fitimin e havjarit (kaviar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…