‘’Trojet tona’’: Ekskurszioni i nxënësve të shkollave të Anës së Malit dhe Krajës në vendet kulturo-historike në Shqipëri

Fondi humanitar shqiptaro-amerikan ‘’Trojet tona’’ së bashku me Shoqatën ’’Kraja’’ kanë organizuar me datat 7, 8 dhe 9 maj një ekskurzion për nxënësit e shkollavë fillore ”Bedri Elezaga” në Katërkollë dhe ”Gjergj Kastrioti – Skenderbeu” në Ostros. Në këtë ekskurzion janë përfshirë nxënësit e klasave te VIII-ta dhe IX-ta të shkollave respektive.

Gjithsej në këtë ekskurzion kanë udhëtuar 123 nxënësa të shoqëruar nga 12 mësimdhënësë të cilët janë kujdesur për nxënësit . Poashtu në këtë aktivitet kanë qenë të angazhuar edhe profesionistë dhe njohës të historisë dhe kulturës sonë kombëtare të cilët kanë qenë në shërbim të nxënësve duke ju dhënë informacione të hollësishme nga pikëpamja historike dhe kulturore të vendeve të vizituara.

Gjatë këtij ekskurzioni fëmijët tanë kishin mundësi të vizitonin vende të rëndësishme kulturo-historike të popullit tonë si Kalaja e Rozafës në Shkodër, Memoriali i Gjergj Kastriotit – Skenderbeut në Lezhë, Kalaja e Krujës, Amfiteatri i Durrësit, Muzeu Historik Arkeologjik i Vlorës, Shtëpia e Pavarsisë në Vlorë, Qyteti Antik i Apollonisë në Fier, Gjirokastra (u vizitua shtëpia e shkrimtarit më të madh shqiptar, Ismail Kadare) apo edhe qyteti i vjetër i Butrinit.

Fondi humanitar shqiptaro-amerikan ‘’Trojet tona’’ së bashku me Shoqatën ’’Kraja’’ kanë mbuluar në plotni të gjitha shpenzimet e organizimit të këtij ekskurzioni dhe nxënësit kanë qenë të liruar nga çdo lloj pagese.

Fondi humanitar shqiptaro-amerikan ‘’Trojet tona’’ do të vazhdojë edhe në të ardhmen me organizime të tilla ku në theks të veçantë është njohja dhe ruajtja e identitetit, kulturës, historisë dhe traditës sonë.

Nju Jork me, 16.05.2022

Shërbimi për informim i Fondit humanitar shqiptaro-amerikan ‘’Trojet tona’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e