Trupi Këshillues: TË HARTOHET PLANI PESËVJEÇAR PËR ADMINISTRIMIN E KRIPORES

Kriporja, Solana 2Trupi Këshillues për Kripore do t’i dërgojë iniciativën Komunës së Ulqinit për nevojën e formimit të trupit punues i cili do të kontribuojë në funksionimin e ndërmarrjes së ardhme që do të ketë kompetencë administrimin e Parkut të Natyrës, gjegjësisht hapësirën e Kripores.

Në mbledhje të këtij trupi, të mbajtur të premten, u theksua rëndësia e bashkëpunimit të të gjithë subjekteve kur bëhet fjalë për hartimin e planit pesëvjeçar të administrimit të zonës së mbrojtur.

Anëtarët e Trupit Këshillues për Kriporen e Ulqinit, shkëmbyen informatat për aktivitetet më të rëndësishme të cilat u realizuan, u vazhduan ose u nisën në periudhën e kaluar, e të cilat kanë të bëjnë me aktivitetet e Ndërmarrjes Publike Parqet Nacionale të Malit të Zi, Ministrisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit dhe Komunës së Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas