Trupi Komunal i Mbrojtjes: MASAT E REJA, NDALOHET HYRJA NË NDËRTESËN E KOMUNËS

Trupi Komunal, Opstinski timNë takimin të cilin e udhëhoqi kryetari i komunës Loro Nrekiq  u analizua  situata  aktuale epidemiologjike  në Komunën tonë .

Pjesëmarrësit  vlerësuan  bashkëpunimin  dhe koordinimin  me shërbimet   për aplikimin  e masave  të sjella nga trupi  komunal dhe Trupi  koordinues nacional , që i kanë kontribuar  situates  stabile  epidemiologjike.

Me qëllim  që mos të vij tek  përkeqësimi i situatës në takimin e sotëm u  miratuan disa  masa:

1.Ndalohet  hyrja e qytetarëve në ndërtesën e  komunës. Ata nëpërmes  sporteleve të birosë  për qytetarë mund të  realizojnë  të drejtat e tyre, respektivisht  të dorëzojnë kërkesat dhe atë  duke ruajtur  distancën  dhe të jenë të pajisur me maskën mbrojtëse.

2.Obligohet SHPK ,,Veprimtaritë komunale dhe Shërbimi  i mbrotjes dhe shpëtimit  që rregullisht  ti pastrojnë dhe lajnë rrugët e qytetit.

3.Të vazhdohet  rregullisht  dezifektimi i objekteve  dhe automjeteve  në komunë në paralelen e  sigurisë  në Ulqin dhe  hapsirat e  shërbimit  për mbrojtje  dhe shpëtim . Kjo masë u rekomandohet  dhe të gjithë institucioneve të tjera.

4   I rekomandohet Shërbimit  për veprimtari të  përgjithshme dhe  mbrojtjes  që të sigurojë  numër  të mjaftueshëm të  pajisjeve mbrojtëse – maska  dhe  material higjenik , për  nevojat e  punëtorëve të administratës.

5. Në koordinim  me të gjithë shërbimet  të  përcillet  zhvillimi i  situatës epidemiologjike  duke rrespektuar  masat  e Trupit koordinues  nacional , por dhe të mundësohet  zhvillimi i  aktiviteteve  ekonomike  me qëllim qe sezoni turistik  të zhvillohet në të mirë të të gjithëve , në suaza  të mundësive dhe  masave  të sjellura.   

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit