Trupi Koordinues: MJAFT PROBLEME, POLICIA TË ZBATOJË LIGJIN

 

Trupi Koordinues, Koordinaciono tijelo Në Komunë të Ulqinit u mbajtën mbledhjet e përbërjes së zgjeruar të Kolegjiumit të Kryetarit të Komunës dhe Trupit Koordinues për përcjelljen e sezonit turistik në vitin 2018. Mbledhjet i drejtori kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq.

Të pranishmit mendojnë se sezonin e sivjetmë e përcjellin rastet e shumta të shkeljes së rëndë të rendit komunal dhe të dispozitave lokale komunale të cilët rregullojnë vijimin e sezonit turistik. Janë shënuar shumë raste të zënies së hapësirave publike para restoranteve dhe kafeneve, zënja e parkingut nga ana e qytetarëve, mosrespektimi i vendimit për zhurmën dhe muzikën, uzurpimi i trotuareve me vendosjen e paneleve reklamuese, deponimi i paligjshëm i mbeturinave dhe shembuj të tjerë të mosrespektimit të ligjit.

Pjesëmarrësit e takimit pajtohen se masat parandaluese të paralajmërimit tek disa nuk japin rezultate të dëshiruara dhe duhet nisur dhënia e gjobave.

Të gjithë shërbimet u urdhëruan, në veçanti Policisë Komunale dhe Policisë së Ulqinit, që të zbatojnë dispozitat ligjore dhe pas paralajmërimit të përdorin gjobat në pajtim me ligjin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…