Tryeza e rrumbullakët për Draftin e PHU-së: PLANI PO, POR JO I TILLË

Okrugli stoEmri i tryezës së sotme të rrumbullakët “Kujdes me hapësirën” për Draftin e Planit hapësinor-urbanistik (PHU) të Ulqinit deri në vitin 2020 ka arsyetuar titullin e vet. Në mënyrë sistematike dhe të argumentuar përfaqësuesit e sektorit civil dhe ekspertët, e në organizim të “Mogul-it” dhe “Green Home-it”, porositën përpunuesit e planit dhe sjellësit e vendimeve që me më shumë vizion, përgjegjësi dhe respektim të fakteve duhet ti qasen versionit final të përpilimit të këtij dokument të rendit më të lartë planifikues për këtë komunë.

Për këtë arsye kanë ftuar drejtuesit e komunës që për këtë çështje të organizohet mbledhja e jashtëzakonshme e kuvendit, në mënyrë që në te të diskutohet dhe përputhen qëndrimet përfundimtare të komunitetit lokal, të paktën kur bëhet fjalë për valorizimin e resurseve më të rëndësishëm të kësaj komunë.

Ajo për çfarë shumica e pjesëmarrësve të këtij tubimi pajtohen është që në Valdanos nuk duhet planifikuar ndërtim prej betoni, që nuk duhet të ndërtohen golf terrenet në mal të Brisë apo në Plazhin e madh dhe të zvogëlohet ndërtimi në Shas, si dhe që zgjidhjet e propozuara për Plazhin e madh, si zonë qendrore të planit, janë shumë të këqija.

Për zonën e Liqenit të Shasit folëse ishte Azra Vukoviq, për zonën e Plazhit të madh dhe Port Milenës më së shumti foli Xhelal Vukoviq, ndërsa për Valdanos Xhemal Peroviq.

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka shprehur kënaqësinë që një numër i madh i qytetarëve dhe OJQ janë kyçur në shqyrtimin publik dhe që kanë dhënë vërejtjet. “Në marrëveshje me Qeverinë e Malit të Zi qëndron që ky plan sillet me konsensus dhe unë besoj që kështu do të jetë”, tha ai.

Edhe përfaqësuesi i Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Nikolla Petroviq tha që dëshira e Qeverisë është që PHU të jetë sa më cilësor dhe i pranueshëm për komunitetin lokal.

Në këtë tubim ishin të pranishëm tridhjetë pjesëmarrës: funksionar lokal, deputet dhe përfaqësues të OJQ nga Ulqini dhe Mali i Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit