Tubimi: KRIPORJA PO VDES NË MËNYRË TË PADENJË

Solana Ulcinj, Kriporja UlqinRreth njëqind njerëz, përfaqësues të pushtetit lokal, partive politike, parlamentarëve dhe organizatave të sektorit civil, me përcjellje të punëtorëve të Kripores, kishin mundësi sot të binden në gjendjen katastrofike në të cilën është katandisur fabrika më e vjetër në Ulqin.

“Mbas tetë dekadash ekzistencë është në pikëpyetje funksionimi i mëtejmë i kësaj kompanie dhe një traditë e mrekullueshme”, tha kryetari i organizatës sindikale në Kripore Marko Miranoviq duke treguar në gjendjen e keqe të baseneve në të cilët dikur, me punën e diellit dhe erës, është kristalizuar kripa e detit.

Kryetari i Këshillit për përcjelljen e procesit të privatizimit në Kuvendin e Malit të Zi Janko Vuçiniq ka thënë që për këtë çështje duhet të tregohet që interesi i Ulqinit dhe i Malit të Zi është më i madh se interesi i disa njerëzve të cilët këtë hapësirë dëshirojnë ta shndërrojnë në tokë ndërtimore.

“Nevojitet përgjigje e përbashkët e të gjitha strukturave për shkak të situatës së tillë në Kripore”, tha deputeti Genci Nimanbegu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do