Turizëm: KËTË SEZON NË ULQIN E SHPËTUAN – SHQIPËRIA DHE KROACIA!

Edhe një sezon turistik është tejkaluar disi në Ulqin. Si ka filluar, mirë ka përfunduar, ky është konkluzion i cili vetvetiu imponohet.

Analiza krahasuese tregon që edhe këtë vit ngjarjet në regjion shumë më tepër shkuan në favor të Ulqinakëve, se që ato u munduan që sezoni të jetë i suksesshëm. Zgjedhjet, e pastaj dhe problemet me sigurinë e turistëve në rrugët e Shqipërisë, kanë përqendruar më shumë Kosovar në drejtim të Ulqinit se sa ato planifikuan më herët të vinin.

Problemet me viza dhe çmimet e larta në Kroaci kanë ndikuar që në rivierë të Ulqinit të jenë më shumë turistë nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Rusia. Nëse do të jemi të mençur, vitin e ardhshëm nga këto tregje mund të kemi akoma më shumë turistë, si dhe nga Polonia dhe Çekia.

Sepse këtë sezon, përveç anëve të mira tashmë tradicionale në ofertë (plazhet e rregulluara, mikpritja, çmimet e ulëta të akomodimit), pak kishte ndonjë gjë të re dhe cilësore, në krahasim me një vit më herët. Edhe këtë që kemi, dorën në zemër, nuk është pak, mirëpo me menaxhim të mirë të destinacionit shumë gjëra mund të jenë shumë, shumë më të mira.

Vetëm një detaj flet më së shumti për marrëdhënien e pushtetit lokal ndaj kësaj dege më të rëndësishme ekonomike, por edhe ndaj qytetit në tërësi. Po a duhet të kalojnë tre javë që të mbulohet një gropë e thjeshtë në asfalt në rrugën e cila çon në Ranë (tek restoranti „Sidro“), dha ku gjatë ditës kalojnë me mijëra njerëz dhe automjete?! Dhe e cila çdo ditë bëhet gjithnjë e më e madhe! A guxon të ndodhë kjo në një qytet turistik? Dhe a na ka faj ndokush tjetër për këtë gjë? E, na falni, nuk ka! Derisa kjo gjë mos të ndryshoj, ne do ta humbim garën për turistë në terren të vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij