Turneu i taekwondos në Slloveni: E.DUSHKU KAMPION

Me datë 17-18.09.2022 në Lublanë të Sllovenisë u mbajtë turneu ndërkombëtarë në sportin olimpik të taekwondo-së i nivelit G2/E2, nivel i cili shërben për grumbullimin e pikëve për rang listën botërore, pikë që dërgojnë edhe drejtë lojrave olimpike. Ky aktivitet i taekwondo-së mblodhi mbi 900 sportist nga 51 vende të botës.
Në këtë garë të këtij niveli u paraqitë edhe klubi i taekwondo-së Ulqini me tre sportistë, Arta Ismailaga, Sara Kraja dhe Enes Dushku. Garuesit pretendojnë të grumbullojnë sa më shumë pikë në menyrë që të ngriten sa më lartë në renditjen botërore e cila do ti dërgojë më lehtë në kampionatin Europian për kadet i cili do të mbahet gjatë muajit nëntor në Malta.
Sportisti nga Ulqini Enes Dushku pas tre ndeshjeve të fituara shpallet kampion në kategorinë kadet -61kg i cili poashtu fiton 20 pikë të vlefshme, pikë që do ta ndihmojë të ngritet edhe më lartë në rang listën botërore.
Sportistja Sara Kraja pati një paraqitje të mirë e cila arrinë të fitoj ndeshjen e parë mirpo u ndal në ndeshjen e dytë kunder sportistes nga Greqia.
Sportistja Arta Ismailaga u ndal që në ndeshjen e parë edhe pse ndeshja ishte në favor të Artës mirpo një moment i dekoncetrimint në sekondat e fundit ishte vendimtare ku edhe humbi ndeshjen.
Tkd Ulqini,
Fikret Dushku, prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi