U hap ekspozita: “ULQINI NË TELAJO”

KolonijaNë hotelin “Albatros” mbrëmë është hapur ekspozita “Ulqini në telajo”. Bëhet fjalë për rreth 30 punime, kryesisht pejzash me motive të Ulqini, të cilët janë krijuar gjatë zgjatjes së kolonisë së piktorëve e cila në qytetin tonë ka filluar më 5 shtator, nën organizimin e Institutit të librit dhe promocionit nga Tirana dhe komunës së Ulqinit.

Ekspozitën e hapi kryetari i komunës Fatmir Gjeka i cili ka shprehur kënaqësinë që piktorët nga disa vende të regjionit u mblodhën me këtë rast në Ulqin.

Publikut të shumtë në numër iu drejtuan dhe drejtoresha e Institutit Irena Toçi, drejtoresha e Organizatës turistike Zana Sarvan, si dhe disa pjesëmarrës të kolonisë.

Artistët iu falënderuan organizatorëve të ekspozitës dhe Ulqinakëve për mikpritje të ngrohtë duke theksuar që presin që në të ardhmen do të ketë më shumë manifestime të tilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave.

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi,

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me