U mbajt tryeza e rrumbullakët: LIQENI I SHASIT RESURS I PAPREKUR I ULQINIT

Okrugli sto 1OJQ Hapi i gjelbërt dhe OJQ Green Life në kuadër të projektit „Liqeni i Shasit resurs i paprekur i komunës së Ulqinit“ më datë 16 dhjetor 2019 kanë organizuar tryezë të rrumbullakët në Ulqin.

Në këtë aktivitet morën pjesë përfaqësues të vetëqeverisjes lokale, ministrive dhe institucioneve të cilat merre me mbrojtjen e mjedisit në Mal të Zi, si dhe përfaqësues të sektorit civil.

Tryeza e rrumbullakët u organizua me qëllim të inicimit të një diskutimi mbi çështjen e menaxhimit dhe mbrojtjes së liqenit të Shasit, dhe prezantoi projekte të zbatuara më parë, projekte të cilat janë duke u implementuar, si dhe një përmbledhje të situatës në lidhje me mangësitë dhe nevojat, si dhe efikasitetin e menaxhimit të liqenit të Shasit, dhe i cili do t’i dorëzohet komunës së Ulqinit në formën e një analize gjithëpërfshirëse.

Në tryezën e rrumbullakët u konkludua se ka të dhëna dhe hulumtime të mjaftueshme të kryera në këtë fushë, mbi bazën e të cilave mund të fillohet një proces zyrtar i mbrojtjes, dhe se është e nevojshme që në afat të shkurtër të dërgohet një kërkesë tek Komuna e Ulqinit për të filluar një iniciativë për studimin e mbrojtjes së kësaj zone, e cila është një parakusht për procedurën zyrtare për krijimin e një zone të mbrojtur.

Zbatimi i projektit zgjat gjashtë muaj dhe është mbështetur financiarisht nga FAKT përmes programit De fakto të zhvillimit, i financuar nga Bashkimi Evropian përmes Delegacionit të Bashkimit Evropian dhe i bashkëfinancuar nga Ministria e Administratës Publike.

Për çdo informacion shtesë, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni në adresat më poshtë.

OJQ Hapi i gjelbërt

greenstep.ul@gmail.com

OJQ Green Life

nvogreenlife@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer