U ndërpre monotonia e vjeshtës në Ulqin: ZGJEDHJET DERI NË FUND TË VITIT

Opstina-UlcinjMbas qëndrimit të mbrëmshëm të PDS jeta politike në Ulqin do të fitoj përshpejtim. Radha është, mbasi që tërë vera është tretur në pengimin e punës së parlamentit komunal si organit më të lartë përfaqësues të qytetarëve.

Pra, tani është e qartë që socialistët e Gjukanoviqit në Ulqin nuk dëshirojnë as me heshtje të përkrahin përpjekjen e pushtetit aktual që me nxitjen e bisedës për miliona investime të reja të qëndroj në funksionet e veta deri në tetor të vitit të ardhshëm, ose në rastin më të keq, deri në prill, gjegjësisht është e qartë që nuk do të ketë rikomponim të pushtetit.

Dhe jo vetëm kaq: PDS ka kërkuar urgjentisht të mbahet mbledhja e Kuvendit, të shkurtohet mandati dhe të caktohen zgjedhjet. “Dhe atë sa më shpejt, sepse kjo gjendje nuk është në interes të qytetarëve”, tha kryetari i Këshillit komunal të kësaj parti Loro Nrekiq.

Tani është vetëm çështja e dinamikës dhe teknikës me të cilën do të vij deri tek zgjedhjet e parakohshme. Çdo përpjekje për pengim të mëtejshëm, vetëm do ti bëj dëm atij që tenton të bëj një gjë të tillë. Në politikë gjithmonë është i rëndësishëm momenti, por edhe njohja që duhet pasur iniciativë, e jo të jenë në mbrojtje, sidomos nëse nuk ekziston vizioni i qartë se çka dhe si më tej.

Në çdo rast, kjo dinamikë e asgjësë dhe dhunimi i demokracisë në Ulqin sa më parë duhet të ndërpritet. Për këtë arsye është shumë e rëndësishme që nëse jo sot, atëherë në fillim të javës së ardhshme të arrihet marrëveshja për mbajtjen e Kuvendit në mënyrë që zgjedhjet të organizohen rreth datës 20 dhjetor. Pra, me qeverisje të re të hyjmë në Vitin e Ri 2014. Dhe me gëzime për te dhe për të gjithë ne. Kushdo qoftë ajo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar