Në Ujësjellës kundërshtojnë heqjen e punëtorëve nga puna: CUNGU SHPEJTOI PAK

Paralajmërimi i kryetarit të komunës së Ulqinit që deri në fund të këtij viti nga Ndërmarrja publike „Ujësjellës dhe kanalizime“ duhet të hiqen nga puna 30 punëtorë, e dy vitet e ardhshme edhe 20 të tjerë, nuk është pranuar pozitivisht në udhëheqësi dhe sindikatën e kompanisë.

„Mendoj që Cungu ka shpejtuar pak me deklarata“, tha për „Dan“ u.d. i drejtorit të „Ujësjellësit“ Fehim Avdiu duke shtuar që mbetet të shihet ecuria e projektit të rikonstruktimit të rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimit me vlerë prej 130 milion euro.

Në sindikatën e kësaj ndërmarrje thanë që nuk do të pranojnë asnjë heqje të punëtorëve nga puna pa program cilësor social. „Do të luftojmë për të gjitha që janë të parapara me ligj dhe nuk do të lëshojmë qoftë edhe një milimetër. Punëtorët nuk janë mbledhur nga rruga dhe sjell në firmë, kështu që askush nuk do ti përzej në rrugë“, tha kryetari i organizatës sindikale në „Ujësjellës“ Rasim Osmani dhe theksoi që, nëse do të jetë e nevojshme, punëtorët do të bëjnë greva derisa të plotësohen kushtet e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë