UBA dhe Hapi i gjelbër: Thirje për propozime

Usce, Gryka, Buna, BojanaPromovimi i zhvillimit të qëndrueshëm përmes turizmit përgjegjës dhe planin e veprimit të pilot projekteve në ruajtjen e mjedisit natyror

Objektivi i përgjithshëm i thirrjes është për të treguar përparësitë konkrete të Menaxhimit të Integruar të Zonës Bregdetare (ICZM) në një rajon të caktuar (Ulqin), me një fokus të veçantë në veprimet pilote për të sjellë me afër mbrojtjen e mjedisit dhe turizmin përgjegjës. Gjithashtu, qëllimi është për të përkrahur financiarisht aktivitetin konkret dhe të qëndrueshëm të turizmit, duke promovuar ekonominë e “gjelbër”.

Qëllimi i thirrjes është që të sponsorizojë në mes të 5 dhe 8 projekteve.

Më shumë informacione për propozime dhe rregullat mund ti gjeni në faqen e internetit  www.bojanatour.org

Këto veprime pilot financohen nga projekti “BojaNaTour” i cili implementohet në bashkëpunim në mes “Grupit ECNC” nga Spanja dhe partnerët lokalë të Ulqinit “Ulqin Biznes Asociacioni – UBA” dhe “Hapi i Gjelbërt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,