UBA në projektin regjional: KËRCËNOHET EKOSISTEMI I LIQENIT TË SHKODRËS

LiqeniiShkdresNdotja e shkaktuar nga aktivitetet bujqësore është kërcënimi më i madh për ekosistemin e liqenit të Shkodrës, është deklaruar të hënën në konferencën të cilën e ka organizuar organizata joqeveritare “Grin Houm” (Green Home), transmeton agjencia Mina.

Në konferencë janë prezantuar rezultatet e projektit “Aplikimi i menaxhimit integral të ekosistemit të liqenit të Shkodrës”, të cilin kjo OJQ e ka realizuar me përkrahjen e fondeve IPA dhe në partneritet me Qendrën hulumtuese për zhvillim rural nga Shqipëria, Ulqin Biznes Aleancës dhe organizatën “Ylber” nga Shkodra.

Sipas fjalëve të Jovana Janjusheviq nga “Green Home”, bashkëpunimi ndërkufitar, me përjashtim të disa projekteve, pothuajse nuk ekziston.

Ajo shtoi që gjatë vijimit të projektit, gjatë punës me bujqit e regjionit, është nisur Iniciativa për vendosjen e bazës së të dhënave bujqësore për regjionin e liqenit të Shkodrës, duke përfshirë dhe Ulqinin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: KRYEMINISTRI I KOSOVËS URON NIMANBEGUN

“Ulqini ka zgjedhur mbrëmë një kryetar të ri për ta drejtuar e përshpejtuar komunën kah rruga e përparimit qytetar e kombëtar dhe zhvillimit ekonomik e shoqëror. Kryetari i ri, z. Nimanbegu më parë ka qenë