UDHËHEQËSIT E PARTIVE JOPARLAMENTARE SHQIPËTARE: Diskriminimi ekziston

Kryetari i Unionit Demokratik të Shqiptarëve UDSH Mehmed Zenka tha  janë të sakta pretendimet që Shqiptarët janë të cunguar në shumëçka, por pohon që nuk bëhet fjalë për diskriminim klasik.

“Është e vërtet që Shqiptarëve u mungojnë të drejta, që janë të cunguar në Mal të Zi për shumë çka. Herën e fundit janë hequr të drejtat me miratimin e Ligjit të ri zgjedhor. Shqiptarët nuk janë proporcionalisht të përfaqësuar në asnjë segment të shoqërisë, sidomos në treva ku janë pakicë”, vlerësoi ai në deklaratën e dhënë për CDM.

Kësaj i kontribuojnë, mendon ai, edhe disa veprime të gabuara të cilat bëhen në dëm të Shqiptarëve në Mal të Zi. Megjithatë, Zenka është optimist. ”Jam optimist që Shqiptarët nëpërmjet institucioneve të sistemit do ti realizojnë kërkesat e veta në Mal të Zi”, theksoi ai.

Lideri i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj tha që një lloj i diskriminimit të Shqiptarëve në Mal të Zi ekziston, por që shteti duhet të gjej mekanizma të dëgjoj zërin e përfaqësuesve shqiptar.

“Shprehja paqësore e vullnetit, apo vlerësimi i gjendjes të pakicës shqiptare në Mal të Zi është i lejuar në shtetin tjetër. Mendoj që ekziston një pakënaqësi e madhe e pakicës shqiptare në Mal të Zi pavarësisht që shumica e përkrah garniturën në pushtet” tha për CDM Sinishtaj.

Kryetari i Lidhjes Demokratike në Mal të Zi Mehmet Bardhi tha për CDM që Shqiptarët në Mal të Zi janë më se të diskriminuar.

“Shqiptarët në Mal të Zi nuk janë të barabartë, nuk vendosin për zhvillimin e vatrave shekullore. Ne kërkojmë vetëm të vendosim për vete në vendin e vet. Të vendosim për zhvillimin dhe përdorimin e resurseve, e jo që Podgorica të vendos për ne”, theksoi Bardhi.

“Vetëm Kriporja në Ulqinit, territori i së cilës ka 15.2 milion metër katror, është shitur dhe dorëzuar në errësirë dhe me “marifet ” për vetëm 800 mijë marka, pa pjesëmarrje, bile edhe pa dijen e Komunës së Ulqinit. Ndërmarrja është shitur pa aprovimin tonë. Pra për rreth 5.16 cent për një metër katror, në vendin ku kushton të paktën njëqind euro metra katror sikur të ishte tokë ndërtimore”, deklaroi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e

Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS
Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS

Shiu i dendur që ka rënë ditëve të fundit ka depërtuar në të gjitha pjesët e Bibliotekës së Qytetit në Ulqin, si dhe në shumë pjesë të objektit të Qendrës së Kulturës. “Fondi i librave, inventari i Bibliotekës,

Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË
Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË

Nënkryetari i Komnës së Ulqinit Beqir Sellaj dhe nënkryetarja e Bashkise së Tiranës znj. Keti Luarasi morrën pjesë sot në ndeshjen miqësore ndërmjet KK Ulcinj dhe KS Tirana U 18, ku djelmoshat tane korren

G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin
G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin

Rrëfimi 1 Ardhja në Ulqin Shtëpia e parë e Cafo Begut, ndodhej në Ranë. Ka qenë shtëpi e madhe, me verandë druri, me pamje kah deti. Kjo shtëpi, pas tërmetit 1979, u dëmtua shumë dhe u rrënua. Kujtimet

Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË
Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË

Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund të porositni produktet ne adresen tuaj të shtepisë: 067 040 016 Akcioni zgjat deri të dielën, me 27 nëntor.