Ulqin: AMBASADORJA E AMERIKËS VIZITOI KRIPOREN

Gjeka, Kurti, Salaj, UjeharaAmbasadorja e SHBA-së në Mal të Zi Margaret En Ujehara ka vizituar sot Kriporen e Ulqinit dhe është kënaqur me bukuritë e natyrës në këtë hapësirë, mëson Portali Ul-info.

Me situatën aktuale në këtë ndërmarrje më të vjetër në Ulqin ambasadoren e njoftuan Zoran Mrdak, drejtori i NP “Parqet nacionale të Malit të Zi”, e cila prej gushtit e menaxhon Kriporen, si dhe deputetët Genci Nimanbegu dhe Dritan Abazoviq.

Të gjithë theksuan rëndësinë e ruajtjes së biodiversitetit në Kripore dhe veçanërisht falënderuan ambasadoren gjermane në Podgoricë Gudrun Shtajnaker e cila më së shumti është angazhuar në sensibilizimin e opinionit vendas dhe të huaj për mbrojtjen e kësaj hapësire unike.

Mbas kësaj Ujehara vizitoi zonën e Anës së Malit dhe me kryetarin e Komunës së Ulqinit bisedoi në Shas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,