Ulqin: Është mbajtur diskutimi tematik për reformën e administrates vendore

OJG Horizonti i ri të mërkuren realizojdiskutimin tematik “Proceset reformuese në administratën vendore” në të cilin morën pjesë zyrtarë të Komunës së Ulqinit, si dhe përfaqësuesë të organizatave të shoqërisë civile.

Pjesëmarrësit patën mundësi të informohen nga funksionarët e Qeverisjes Vendore, nënkryetari Beqir Sella, sekretari për buxhet dhe financa Arian Murati dhe zëvendsja e sekretareshës për administratë locale Haxhere Jahja, për ndryshimet e reja në skemën organizative te Administratës së Komunës, për qasjet e reja proaktive në transparencën dhe hapjen ndaj komunitetit si dhe çështje tjera që ka përfshirë riorganizimi i Qeverisjes Vendore.

“Nuk kam dyshim qe qeverisja e re lokale do jape perpjekjet maksimale per anagazhimin e aktoreve te jashtem ne vendimarrje.  Besoj qe kemi filluar mire me punen e re. Jane duke u rishikuar te gjitha planet vepruese, strategjite zhvillimore ne menyre qe te merren masat per permiresimin e tyre. Muajt ne vazhdim do flasim per zhvillimin e strategjive te reja qe do te jene ne dobi te gjithe komunitetit. Te gjitha keto nuk do te behen pa ndihmen dhe mbeshtetjen e bizneseve lokale, organizatave joqeveritare e qytetareve. Ne menyre qe te jemi sa me prane informacionit por dhe te ndajme informacionin me ndryshimet e reja secili sekretariat do te kete personin perkates qe do jete nje ure lidhese ne mes qeverisjeslokale dhe aktoreve te jashtem. Duke ditur rolin edhe rendesine e organizatave joqeveritare ne promovimin e politikave lokale, kombetare por dhe rolin e tyre ne vleresimin e tyre presim gjithnje e me shume prej jush mbeshtetje”, tha Sella.

Pika më e rëndësishme e takimit ishte raporti i Pushtetit Vendor me organizatat joqeveritare, duke filluar që nga informimi i OJQ-ve për të gjitha çështjet që lidhen me fushëveprimin e tyre, pastaj konsultimi i tyre për programet dhe politikat zhvillimore lokale; pjesëmarrja e OJQ-ve në grupet punuese në hartimin e vendimeve, planeve, strategjive si dhe financimi i projekteve të OJQ-ve lokale nga buxheti i Komunës.

Aktiviteti i sotëm është pjesë e projektit REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË i cili mbështetet nga Ministria e Administratës Publike e Malit të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data