Ulqin: Horizonti i Ri publikon udhëzuesin për ndërkulturalizëm

 

Në konferencën për media, OJQ Horizonti i Ri promovoiudhëzuesin dygjuhësh “TË KUPTUARIT E NDËRKULTURALITETIT” duke përmbyllur kështu projektinKomunikimi ndërkulturor i të rinjve: sfidat dhe mundësitë”, të cilin gjatë këtij tetë muajve të kaluar, kjo organizatë erealizoime mbështetjen financiare të Ministrisë së të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave të Malit të Zi.

Materiali i mbledhur dhe i përpunuar në këtë broshurë paraqet konceptet kyçe që lidhen me edukimin ndërkulturor, modelet e tejkalimit të barrierave kulturore në shoqërinë moderne dhe përshkruan parimet e kompetencave ndërkulturore. Ky udhëzues fokusohet veçanërisht në rëndësinë e forcimit të dialogut ndërkulturor në sistemin arsimor, sepse pikërisht në këtë proces, ndërveprimi mes të rinjve me përkatësi të ndryshme është në nivel shumë të ulët.

Krahas të rinjve, ky publikim iu dedikohet edhe mësimdhënësve, të cilët mund të gjejnëmodele se si të punojnë me të rinjtë në temën e ndërkulturalitetit, në mënyrë që sëbashku të arrijnë të kuptojnë tema të rëndësishme dhe gjërat kyçe të këtij koncepti, tënevojshme për zhvillimin e një të riu.

Përpos organizatorëve dhe stafit editorial të këtij publikimi, të pranishmëve iu drejtuan edhe përfaqësuesit e Ministrisë së të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave, Astrit Hoxha – sekretar i shtetit dhe Ludmila Milla Popoviq drejtore e përgjithshme e Direktoratit për Interkulturë.

Projekti u mbështet në kuadër të konkursit publik për financimin e projekteve të OJQ-ve për vitin 2021, në fushën e mbrojtjes dhe promovimit të të drejtave të njeriut dhe të pakicave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN
Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu, me ftesë të kryetarit të Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, po qëndron sot dhe nesër për një vizitë zyrtare në Mal të Zi. Presidentja Osmani Sadriu

Kryetari Bajraktari: Ngushëllime për viktimat e tërmetit në Turqi
Kryetari Bajraktari: Ngushëllime për viktimat e tërmetit në Turqi

Kryetari i Ulqinit Omer Bajraktari, ka shprehur ngushëllimet e tij të thella për familjet dhe popullin turk në keto momente të vështira pas tërmetit shkatërrues që goditi Turqinë dhe Sirinë. Qytetarët

Nimanbegu: Telegram ngushëllimi për tërmetin shkatërrues në Turqinë juglindore
Nimanbegu: Telegram ngushëllimi për tërmetin shkatërrues në Turqinë juglindore

AMBASADA E REPUBLIKËS SË TURQISË Sh.E.T. Mr. Barış Kalkavan, ambasador   Shkëlqesia Juaj, Si mik me lidhje të gjata historike me Republikën e Turqisë, qytetarët tanë dhe të gjithë shqiptarët ndjehen thellësisht

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo