Ulqin: KANIONING NË LUMIN E MEGJUREÇIT

Medjurecki Potok canyon, Montenegro 2016. © www.dimitrijeostojic.com
Medjurecki Potok canyon, Montenegro 2016.
© www.dimitrijeostojic.com

Rreth dhjetë kilometër në periferinë e Ulqinit, në shpatet e Rumisë, gjendet kanioni i Megjureçit. Bëhet fjalë për margaritarin ndër kanionet dhe potencial fantastik për të gjithë ato që merren me kanioning, por edhe me të varurit nga adrenalina. Jo vetëm për shkak të kompozimit të tij unik dhe të papërsëritshëm, por edhe për shkak të vertikaleve dhe baseneve të mrekullueshëm, si dhe qasja e lehtë.

Pak njerëz kanë mundësi të vizitojnë vende kaq interesante dhe të shijojnë bukurinë e natyrës së paprekur e cila lë mbresa tejet pozitive, dhe mbush të gjitha shqisat.

Meqë kanioni nuk është i pajisur me instalime fikse vizitorët mund të përdorin vetëm ankorime dhe sigurime natyrore, prandaj kalimi nuk i rekomandohet fillestarëve dhe joprofesionistëve por vetëm kanionistëve me eksperiencë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer