Ulqin: KOALICIONI QEVERISËS KUNDËR LITURGJISË SË KISHËS ORTODOKSE SERBE NË SHAS

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjKoalicioni qeverisës në Komunën e Ulqinit kundërshton synimin e Mitropolisë Malazeze – Bregdetare të Kishës Ortodokse Serbe që të dielën, me 7 korrik, të mbajë liturgjinë në Shas.

Në koalicionin të cilin e përbëjnë Partia Demokratike e Socialistëve, Socialdemokratët, Partia Boshnjake dhe partitë nacionale shqiptare në takimin e mbajtur të martën u konstatua se kjo hapësirë është shpallur lokalitet arkeologjik dhe se në te po kryhen punimet intensive të cilat financohen nga institucionet kulturore shtetërore dhe lokale.

Duhet theksuar se bëhet fjalë edhe për një tentativë të provokimit të banorëve lokal nga ana e Kishës Ortodokse Serbe, u konkludua se Komuna e Ulqinit duhet të kërkojë nga zyrtarët dhe organet më të lartë shtetëror ndalimin e tubimit të cilin për të dielën e planifikoi mitropoliti Amfilohije Radoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas