Ulqin: ME PROJEKTIN RAJONAL KUNDËR PËRMBYTJEVE NË RRJEDHËN E DRINIT

 

Foto (2)Në ndërtesën e Komunës së Ulqinit të premten u prezantua Projekti rajonal “Administrimi integral, rezistent ndaj klimës, i rreziqeve nga përmbytjet në rrjedhën ndërkufitare të lumit Drin në Ballkanin Perëndimor”.

Projekti e realizon Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural në bashkëpunim me zyrën e UNDP-së në Mal të Zi, ndërsa do të financohet nga mjetet e pakthyeshme të Fondit Adaptues. Me realizimin e këtij projekti do të krijohen kushtet për zgjidhjen e problemit shumë dekadash, të cilin e shkaktojnë përmbytjet në zonën e rrjedhës së Drinit në Mal të Zi.

Në prezantimin e projektit ishin të pranishëm nënkryetari i Qeverisë dhe ministri i bujqësisë dhe i zhvillimit rural Mr. Millutin Simoviq, përfaqësuesja e përhershme e UNDP-së në Mal të Zi Daniella Gashparikova, kryetarët e komunave Ulqin dhe Nikshiq Loro Nrekiq dhe Vesellin Grboviq, si dhe përfaqësuesit e institucioneve tjera relevante të cilët do të jenë shfrytëzues të projektit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer