Ulqin: PËRMENDORE PËR VIKTIMAT E TËRMETIT TË VITIT 1979

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, PristanQeveria e Malit të Zi shqyrtoi mundësinë e dhënies së pëlqimit Komunës së Ulqinit për ndërtimin e përmendores viktimave të tërmetit të vitit 1979.

“Lokacioni i propozuar i përmendores do të jetë në afërsi të Kalasë dhe molit, meqë Kalaja e Ulqinit ishte zona më e goditur, ndërsa zgjidhja vizuale dhe forma do të përcaktohet me konkurs, pas marrjes së pëlqimit. Në përmendore do të skaliten emrat e qytetarëve të Ulqinit të cilët humbën jetën në tërmet”, thuhet në propozimin për dhënien e pëlqimit.

Mbledhja e Qeverisë u mbajt dje.

Përndryshe, me dispozitat e Ligjit për Përmendore, u përcaktua se përmendoret për ngjarje të rëndësishme nuk mund të ndërtohen para skadimit të afatit prej 50 vitesh nga dita kur ngjarja ndodhi, e në mënyrë të jashtëzakonshme, me pëlqim të Qeverisë, përmendoret për ngjarje të rëndësishme ose persona të njohur mund të ndërtohen edhe para afatit të paraparë me ligj.

Tërmeti i rëndë e goditi Malin e Zi para 40 vitesh.

“Duke marrë parasysh se me ndërtimin e kësaj përmendore në mënyrë dinjitoze do të respektohen viktimat dhe rikujton solidaritetin e të gjithë atyre që i ndihmuan të rrezikuarve, si dhe paralajmëron, në mënyrë simbolike, për fuqinë e tërmeteve dhe rëndësinë e projektimit sizmik, e duke marrë parasysh që nuk ekziston rreziku i devalvimit të kësaj ngjarje në të ardhmen, Ministria e Kulturë i propozon Qeverisë së Malit të Zi që të jap pëlqimin për ndërtimin e përmendores, para skadimit të afatit ligjor”, shkruan në dokumentin i cili dje u shqyrtua në Qeveri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit
Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit

  Promovimi i dy librave të njohur, të autorit Adriatik Kelmendi, do bëhet në hapësirat e Muzeut të Ulqinit, të premten nga ora 20:30, në Kalanë e Ulqinit. Këtë e bëri të ditur vet drejtori i Klan

Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË
Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË

Mbrëmë rreth orës 19:30 policia ka ndaluar veturën në Kodra dhe ka kontrolluar shoferin P.P. (42) nga Tivari, është bërë e ditur nga Drejtoria e policisë. “Aty është gjetur një pako PVC me lëndë narkotike

Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT
Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT

Nga e martja do të ketë zbritje të re në të gjitha llojet e karburanteve nga nëntë deri në 12 cent në pompa, shkruajnë mediat. Eurosuper 98 do të kushtojë 1.39 euro, Eurosuper 95 do të kushtojë 1.35 euro,

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do