ULQINI DHE DITA BOTËRORE E UJIT

Sasko jezero, Liqeni i ShasitDita botërore e ujit shënohet çdo vit me 22 mars me moton me të cilin dëshirohet të theksohet një nga aspektet e rëndësisë së ujit.

Me moton e sivjetmë “Uji është energji” tentohet të tërhiqet vëmendja në ndërlidhjen dhe korrelacionin e ujit dhe energjisë.

Ulqini është qytet që qëndron mbi ujë, i cili mbase ka më së shumti ujë për kokë të banorit në Evropë. Komuna e jonë ka det të mrekullueshëm, liqenin magjik të Shasit, lumin e shenjtë të Bunës, kanale dhe burime të panumërta. Për këtë arsye në Ulqin gjithmonë është kultivuar kulti i ujit. Një nga mbrojtësit e qytetit në periudhën ilire ishte Bindus (Bindi), zoti i ujit dhe detit.

Në çdo rast, nga uji krijohet çdo gjë, uji është burim i jetës, ai është sot më i vlefshëm se nafta, këtij “ari të zi”.

Ndërsa uji është ari dhe nafta e Ulqinit. Për këtë arsye, për vete dhe gjenerata të ardhshme, shumë më me kujdes duhet të sillemi ndaj këtij thesari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do

Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT
Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT

  Sot, para zyrtarëve të Vetëqeverisjes Lokale, institucioneve publike dhe aktorëve të tjerë vendorë, prezantuam dokumentin PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJVE. Ky plan paraqet një vlerë të

Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT
Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT

Mexhlisi i Bashkësisë Islame Ulqin në bashkëpunim me organizatën Horizonti – Qendra për mirëkuptin ndërkulturorë Ju fton të merrni pjesë në Tribunë Islame dhe promovim të librit „Dilemat bashkëkohore

Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë
Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë

U bënë shtatë vjet  nga vdekja e parakohshme,   në moshën 56 vjeçare,  të Husein Bato Dukaj, regjisorit të parë të shkolluar  në Mal të Zi, me të cilin kam punuar disa vite  në TVMZ.  Dhe këtë përvjetor

Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË
Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË

Për shkak të valës tropikale dhe temperaturave jashtëzakonisht të larta, alarmi meteorologjik portokalli është në fuqi dhe në ditët në vijim do të jetë shumë nxehtë, ndërsa gjatë fundjavës temperatura