Ulqini është parajsë për dashamirët e ecjes: SA HAPA NË DITË DUHET TË BËJMË?

Me shumë mundësi keni dëgjuar aksiomën e zakonshme: “Ecni të paktën 10.000 hapa në ditë”!

Ecja ka dobitë e vete, sepse u vërtetua që përmirëson tensionin dhe parametrat tjerë të shëndetit kardiovaskular.

Mirëpo, edhe pse 10.000 është numër i bukur, i rrumbullakët, ai me shumë mundësi nuk është numri i juaj optimal.

Për shembull, shikoni grafikun të cilin e punoi grupi i shkencëtarëve nga faqja e specializuar examine.com.Grafiku, Grafikon

Grafiku paraqet rezultatet e studimit tek gratë në moshë, ku shkalla e mortalitetit zvogëlohet mprehtësishtë gjersa numri i hapave arrin shifrën 4.000.

Pas kësaj, shkalla vazhdon të bie më ngadalë deri në shifrën prej rreth 7.500 hapa, e pas kësaj ndalon rënia e shkallës së mortalitetit.

Pra, nëse ekziston numri magjik në skenarin e hulumtuar, atëherë ai është 7.500.

Madje edhe nëse ky është numri juaj magjik, s’duhet harruar se ky është vetëm një numër. Ecni më shumë kur mundeni, e më pak kur nuk mundeni.

Nëse keni kohë dhe energji për vetëm 5.000 hapa, nuk duhet të vendosni që mos të ecni aspak.Plazhi i madh, Velika plaza

“Duhet të jeni fleksibël! Ajo që vërtetë ka rëndësi është sa lëvizni, ecni në përgjithësi, gjatë javës, muajit dhe vitit – e jo gjatë një dite”, thonë nga examine.

Përndryshe, Ulqini është i njohur me plazhet ranore dhe ofertën e shumëllojshme turistike, pyllin e pishave, Kriporen, si dhe rrethin e qytetit me Ullishtën unike, të cilët  i ofrojnë kënaqësi të shumta dashamirëve të ecjes. Jo vetëm gjatë verës por madje më shumë gjatë pranverës dhe vjeshtës, por edhe në dimër duke marrë parasysh klimën e butë mesdhetare. Pakë kohë, mbathje të mira dhe vullneti i sinqertë janë të vetmet gjëra që ju nevojitet për këtë dëfrim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit