URA: MJETET NGA SHITJA E PATUNDSHMËRISË NË RANË TË INVESTOHEN NË KULTURË

Ilir HarasaniKëshilltarët e Lëvizjes Qytetare URA Omer Bajraktari dhe Ilir Harasani dërguan amandamentin në propozim Vendimin për shpalljen e Thirrjes Publike për kalimin e të drejtës në pronësi të tokës ndërtimore, pikë e cila është pjesë e seancës së Kuvendit të Komunës.

“Mjetet e realizuara nga shitja do të shfrytëzohen për investimet kapitale me rëndësi lokale, gjegjësisht për ndërtimin e Kino Sallës së re në qendër të qytetit dhe në Katërkollë me të gjithë përmbajtjen e nevojshme, si dhe financimin e projekteve të tjera kapitale”, thuhet në amandament.

Shtohet se Kino Salla për vitet të tëra paraqet imazh të shëmtuar në qendër të qytetit dhe është simbol i pakujdesit të pushtetit lokal por edhe atij shtetëror ndaj objekteve kulturore të kësaj komune. “Kjo sjellje është e papranueshme si ndaj Ulqinit si qytet turistik dhe si qytet i cili duhet të njihet për nga objektet dhe manifestimet kulturore, sepse kultura është një nga potencialet më të fuqishme të çdo komuniteti dhe ndihmon fuqizimin e identitetit”, mendojnë këshilltarët Bajraktari dhe Harasani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer