URA: PDS E ZVOGLOJ SEZONËN NË 20 DITË

URA Banner“Pas asaj që është thënë se borxhi i Komunës së Ulqinit është 53 milionë, asgjë më nuk mund të jetë e papritur për qytetarët e Ulqinit, kur është fjala për politikën e PDS-ës dhe satelitët e saj, as ajo që ky sezon është më i mirë se ai që kaloi, edhe pse në dhketë ditët e fundit e ka kapur vehten “, deklaruan nga KK URA Ulqin.

“Ne u desht të presim shtatë gushtin që qeverisja lokale e kryesuar nga kryetari i komunës Loro Nrekiq të deklarohet për sezonin turistik, duke vazhduar praktikën e vlersimeve të gjërave në mënyrë të supozuar dhe subjektive, duke mos publikuar asnjë të dhënë zyrtare, por ata harruan atë të famshmen që e përsërisin si papagall se ky sezon është “5% më i mirë se vitin e kaluar” – theksojnë në URA.

“Lehtë dhe thjeshtë, si nga xhepi, e nxorrën tezën se ky është sezon më i mirë se vitin e kaluar. Thën në gjuhën popullore kjo është një tallje e qytetarëve, të cilët kanë investuar shumë në përmirësimin e ofertës turistike të qytetit, dhe të njëjtit duheshin të prisnin muajin gusht që te fillojë, “- deklarojnë në URA.

Siç theksojnë, që nga ardhja e PDS-së në pushtet, sezonet shkurt e më shkurt.

“PDS dhe satelitët kanë punuar sistematikisht për shkatërrimin e ofertës turistike dhe shkurtimin e sezonit për tridhjetë vjet. Ata e pruanë turizmin e Ulqinit në aprate dhe bënë që sezoni të që zgjasë rreth 20 ditë! “- deklaruan nga URA.

“Është e papërgjegjshme që nuk ka të dhëna zyrtare mbi fjetjet, të ardhurat nga taksat banuese, aq lehtë ndërrmerren aktivitetet individuale të qytetarëve të cilët pa mbështetjen e institucioneve mundohen të ruajnë atë çfar munden. Disa ditë më parë ata vetë e dëgjuan se komuna ka borxhe mbi 53 milionë euro, dhe në qoftë se shtojmë se kemi humbur kompetencat në fushën e planifikimit, atëherë nuk e dimë se me çfarë kanë për tu lëvduar, përveç se manipuluar “, – thuhet nga URA.

“Megjithatë ne besojmë se çdo gjë që pushteti informon hap një horizont të ri të vëzhgimeve tona rreth realitetit përfundimtar, pas të cilës do të fillojë një epokë e re e Ulqinit dhe turizmit të ti” – përfunduan në URA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer