URA për detyrimet e reja të qytetarëve të Ulqinit: APETITE TË MËDHA TË KOALICIONIT TË MADH

Omer Bajraktari, URAKumtesa për opinion e Këshillit komunal të Lëvizjes qytetare URA Ulqin.

Në mungesë të vizionit elementar dhe strategjisë së veprimit në interes publik, pushteti lokal vazhdon me goditje në xhepin e qytetarëve.

Mbasi që menjëherë pas marrjes së pushtetit kanë rritur tatimin në patundshmëri dhe taksën e banimit, tani na ofrojnë “zgjidhjen” e dytë, gjegjësisht rritjen e çmimit të ujit dhe të mbeturinave komunale, pa asnjëfarë paralajmërimi dhe shpjegimi zyrtar!?

Por, nuk ka vend për habi, sepse apetitet e koalicionit të madh janë me të vërtetë të mëdha.

Në vend që të punohet në përmirësimin e pagesës dhe zgjerimin e evidencës së shfrytëzuesve në mënyrë që të gjithë të paguajnë detyrimet e tyre, ne kemi situatë të kundërt. Në këtë mënyrë, ato që rregullisht paguajnë detyrimet në të ardhmen do të paguajnë më shumë në mënyrë që mbulohet ai grup i cili shmang pagesën e detyrimeve të veta ose është jashtë evidencave.

Po ashtu, ky hap paraqet goditje ndaj sipërmarrësve të vegjël, për të cilët, siç duket, askush nga pushteti nuk ka sens.

Prandaj me “hedhjen e adutëve” në Parlamentin komunal tentohet të mbulohen këto veprime jopopullore të drejtuesve të Ulqinit të cilët, në këtë mënyrë dëshmojnë se janë nxënës të mirë të pushtetit qendror i cili i ka instaluar në pushtet në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie e ka marrë të hënën, në një seancë të

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.